Hungarian (formal)French (Fr)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)
  • PDF
  • Imprimer
  • Envoyer
There are no translations available.

Tisztelt Látogatónk!

Köszöntjük honlapunkon, amelyet szervezetünk, a Munkácsy Alapítvány keltett életre és működtet azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse Munkácsy Mihály munkásságát, valamint folyamatosan bővülő, friss információt nyújtson az Alapítvány céljairól és aktuális tevékenységeiről.

A Munkácsy Alapítvány küldetése a művész hagyatékának legteljesebb közkinccsé tétele. Ezt elsősorban Munkácsy Mihály munkásságának lehető legszélesebb nyilvánosságnak történő bemutatásával kívánja elérni, itthon és külföldön egyaránt.

Sajnos a művész által készített mintegy 650 képből jelenleg csupán azok felének ismert a holléte, ezért az Alapítvány feladatának tekinti az eddig ismeretlen helyen őrzött képek felkutatását, kategorizálását, majd nagyközönségnek való bemutatását.

Tevékenységünkkel hozzá szeretnénk járulni nemcsak Munkácsy Mihály életének és munkásságának népszerűsítéséhez, hanem - mintegy tudományos műhelyként - annak tudományos igényű feldolgozásához, a művész munkáit érintő tanulmányok, legfrissebb kutatási eredmények közzétételével...

 

Nem titkolt törekvésünk, hogy a jövőben a közismert Munkácsy nevet "márkanévvé" kívánjuk fejleszteni, amely egyben tehetséget, sikert, elismerést, továbbá minőséget és magyarságot is üzen az egyre szélesebb közönség számára. Számunkra Munkácsy Mihály egyfajta kulturális "Hungaricum" is, amely a nemzetet egyesítő és mozgósító erővel bír. A Munkácsy életmű népszerűsítésével és kultusszá való formálásával egyben elősegítjük a magyar nemzeti kultúra rehabilitálását, méltó helyen való kezelését mind Magyarországon, mind külföldön. A magyar nemzetnek napjainkban jobban, mint valaha, hősökre van szüksége. Munkácsy Mihály nem csak a legnépszerűbb, hanem az egyik legismertebb magyar művész is, aki egy levelében így fogalmazott: „Legnagyobb dicsőségemnek azt tartom, ha hazámnak, mint hű fia hírét és dicsőségét növelhetem” Ez alapítványunk mottója is.

 

 

Kedves Látogatónk, most virtuális túrára hívjuk Önt, amely során közelebbről megismerheti Alapítványunkat, informálódhat a szervezet tevékenységéről és az általa szervezett eseményekről. Honlapunkon áttekintést nyújtunk Munkácsy életéről és munkásságáról, munkáit megtekintheti képgalériánkban. Amennyiben tudomása van egy eddig ismeretlen helyen lévő alkotásról, kérjük, informáljon erről minket, hogy azt közkinccsé tehessük.

Bízunk abban, hogy Alapítványunk tevékenysége felkelti érdeklődését. Amennyiben küldetésünkkel, céljainkkal egyetért, kérjük, támogassa Alapítványunk közhasznú tevékenységét.

 

Munkácsy Alapítvány a facebookon